Välj en sida

Risk 2 – Halkkörning är en rolig del av vägen till ditt körkort 

När jag skulle ta mitt körkort tyckte jag att halkkörningen jag gjorde med körskolan var en av de roligaste bitarna. Vi åkte iväg ett helt gäng som höll på att ta körkort och gjorde dagen till en superrolig dag. Dagen inleddes med att vi samlades och åkte gemensam buss till övningsplatsen, därefter tog läraren över.

 

Viktiga regler och förhållningssätt vid halkkörning

Vi inledde dagen med en ordentlig genomgång kring hur vi skulle förhålla oss, vad vi skulle vara varsamma med och lite kring hur dagen var upplagd. När vi väl gått igenom olika regler, upplägg och dagens schema så gick vi ut på halkbanan. Innan vi gick ut dit fick vi teståka olika typer av fordon för att sätta oss in i hur det känns att åka kana på vägen och hur vi då agerar på bästa sätt. Dessutom fick man verkligen insikt i hur viktigt och avgörande det är att använda bilbälte.

 

Nyttig och lärorik dag för framtiden

Dagen var verkligen väldigt rolig och givande. Efter upplevelsen att köra halkkörning fick jag en helt annan insikt i hur viktigt det är att köra försiktigt när det är halt ute. Bilen blir betydligt mycket svårare att hantera och därmed blir hastigheten och ditt kloka körande så otroligt viktigt.

 

Kör säkert på de hala vägarna

Under halkkörningen gick vi även igenom vikten av att ha en bra bil med bra däck. Däcken spelar väldigt stor roll för hur säkert du kan ta dig fram på vägarna. En avgörande sak för både dig som kör men även för dom du har bilen och dom du faktiskt möter och passerar på vägarna.

 

Prisvärd och givande risk 2

Jag gjorde min risk 2 via körskolan i Göteborg, det var både prisvärt och väldigt bra uppstyrt. En riktigt bra dag där jag fick lära mig massa nytt om hur viktigt det är att vara vaksam och på tårna i trafiken.